Clicky

ST8_5289-5_w

Esküvői kreatív-páros fotózás külön napon?

Gyakran felmerül a kérdés, hogy a kreatív-páros fotózás az esküvő napján, vagy külön napon történjen? Mindkét lehetőségnek megvannak az előnyei és a hátrányai. Nézzük sorban!

Aznapi fotózás: A fotózásra legalább 1, másfél órát (tisztán) kell szánni optimális esetben. Ehhez adódik még a helyszínre és onnan vissza utazás ideje, valamint magán a fotózás helyszínén barangolással eltöltött idő. Ezeket bele kell kalkulálni a nagy nap menetrendjébe! Általában a délelőtti, dél körüli órákban szokott sor kerülni a kreatív-páros fotózásra, miután elkészültök. Nyár közepén ilyenkor nagyon meleg van, ráadásul még a nehéz ruhát is “cipelni kell” magatokon (menyasszonyok). Ezeknek a következménye a verejtékezés és a fáradtság. Egyik sem mutat jól a képeken. Ebben az időszakban a legbarátságtalanabbak a fényviszonyok, merőlegesen tűz a Nap és intenzíven. Ez egy kicsit megnehezíti a munkát. Ilyenkor persze jól jönnek az árnyékos, félárnyékos vagy akár beltéri részek. Persze, ha akadnak ilyenek a választott helyszínen. Vannak párok, akikkel aznap délutánra tervezzük a fotók elkészítését. Ebben az esetben azzal kell számolni, hogy a násznép nélkületek marad a fotózás idejére.

Külön napi fotózás: Praktikus akkor, ha az oltár előtt szeretnétek egymást először megpillantani, és nem szeretnétek az aznapi menetrendbe belesűríteni a fotózást. Ha bérlitek a ruhát, akkor úgy kell intézni, hogy a fotózás napján már/még nálatok legyen. Hátrány, hogy ilyenkor ugye 2x kell elkészülni, de egyben előny, hogy akár másfajta sminket/hajat lehet csináltatni. Ezzel is változatosabbá tudjuk tenni a készülő képeket. Fények szempontjából választhatunk naplementés, kora esti időszakot is. Azért egy színpompás naplementével a háttérben hangulatos fotókat lehet készíteni. Nem is beszélve a kék óráról, amikor a Nap már eltűnik a horizont alatt, de még nincs teljes sötétség. Ilyenkor már nincs forróság, kellemes körülmények között tudunk “dolgozni”. Egy külön napi fotózásnál akár az egész délutánunkat rátok szánjuk, nem kell rohanni, van idő bőven mindenre, akár új dolgokat kitalálni, megvalósítani. A külön napi páros fotózás feláras szolgáltatás, de lényegesen több képet kaptok kézhez (és valószínűleg változatosabbakat is), mint az aznapi verziónál.

Íme néhány fotó a külön napi kreatív-páros fotózásokról: